Varsoviae nata
per rete divulgata
ad omnia scitu digna spectans

2004 - 2014
IAM DECEM
ANNOS!
Jovis die 3 mensis Septembris 2015
Prima
Nuntii
Acta
Crater nugarum
Miscellanea
In orbe
Politica
Scientiae
Valetudo & medicina
Athletica
Oeconomia
Homines
Socialia
Percontatio
Religio
Opiniones
Insolita
Chronicae
Epistula Leonina
Nuntii Finnici
Sanctus
Cultura
Historia
Biographiae
Cinemata
Libri
Cultus Civilis
Poesis
Otium
Ars vivendi
Periegetica
Crucigramma
Hebdomada aenigmatum
Fabulae
Holmesiaca
Narrationes
Superbia & odium
Crabatus
Varia
Vita Latina
Textus varii
Scholastica
Epistulae lectorum
Tempestas
Qui simus
Archiva
Annus 2015
Annus 2014
Annus 2013
Annus 2012
Annus 2011
Annus 2010
Annus 2009
Annus 2008
Annus 2007
Annus 2006
Annus 2005
Annus 2004

SCIENTIAE
Novitates scientiae &

Novitates scientiae & technologiae

Araneas folia pulsando "canere" amoris causa patet e studiis Alexandri Sweger et professoris Georgii Uetz Universitatis Cincinnatensis, qui araneas generis Gladicosa gulosa (notas quoque nomine vulgari araneae lupinae) scrutati sunt. Qui studiiosi putant araneasmasculini sexus pulsando folia nuntiare feminas se cum iis copulare velle. Usque nunc scivimus araneas "musicam" facere corpus sui cruribus terendo (ut e.gr. de periculo suos certiores faciant), nunc reperimus – aiunt studiosi – eas quoque "instrumentis musicis" uti.

*** ***

Vitam sedentariam qui agat, nocet sibi fere tantopere ut nicotiana fumando – docent investigationes nuper factae et US-Americanorum (American College of Cardiology) et Norvegorum (qui in actis British Journal of Sports Medicine effectus studiorum divulgaverunt). Secundum Americanos, cotidie per octo horas sedendo maius quindecim centesimis (15%) solito periculum eamus ante tempus mori; si autem cotidie per undecim horas sedemus, periculum mortis praecocis fore 40%. Ne dicamus de maiori probabilitate morborum cordis ac coronariorum, diabetis necnon carcinomatum. Nicotiana (=hispanicas) autem fumando periculum horum morborum maiore solito 60% inimus.

Optime cuique esset cotidie saltem decem milia passuum ambulare, ita ut comburat viginti quinque milia caloriorum (25.000 cal.). Maximi momenti quoque esse secundum studiosos unaquoque dimidia horae, si iam sedere debemus, positionem corporis mutare.

*** ***

Scientistae Universitatis Californianae-Berkeley modificaverunt genetice faecem (=sacharomyces), quae ad cerevisiam faciendam commune adhibetur, ita, ut loco alcoholis in morphinam sacharum faex mutaret. Rebus ita stantibus fieri potest ut morphina – quae ad dolorem leniendam in multis morbis, ut carcinomata, adhibetur - non porro ex papavere (quod quoque ad narcotica, ut heroina, facienda uti potest) sed ex "innocente" faece. Altera ex parte, nunc quisque qui faecem fermentare sciat, poterit sibi morphinam comparare – quae quoque substantia soporifera (narcotica) est.

*** ***

Altissima caeliscalpia mundi e ligno facta struenda sunt proximis annis in Austria et Suecia. HoHo Vienna Tower habebit 24 tabulationes altitudine 84 metrorum; Wooden Scyscryper (Holmiae) 34 tabulationes (altitudo in metris adhuc ignoratur). Siphonarii tamen timent ne nimis facile tales turres incendio capiantur.

*** ***

Secundum demoscopiam a negotiatione Britannica Lovehoney peracta, mulieres maxime cupiant Venerem colere vespero (inter 23 et 0 horas), dum viri mane (inter 6 et 9). Minime autem sexualiter instigentur feminae horis 2-6 mane, dum viri tempore pomeridiano (16-18).

*** ***

Iam una hora post sumptionem poculi theae cerebrum nostrum *logicius* cogitet. Ita saltem putant studiosi Universitatis Castelli Novi (Newcastle) Anglorum, experimentis a se peractis, dicentes theam activitatem undarum theta instigare.

Plura huius auctoris in situ: http://iconoclastes2.blogspot.com/

Scripsit Iconoclastes - 24/05/2015 22h38


BREVES
Terrae adesse tres biliones (3.000.000.000.000) arborum – docet investigatio studiosorum Yalensium, duce Thomas Crowther. Adhuc numerus omnium arborum terrae putabatur esse plus minusve 400 miliarda, quattuor ergo minor novissimo computu.
Altissimus mons Americae Septentrionalis, McKinley in US-civitate Alaska (6.194 m), nominabitur abhinc Denali, quod est nomen eius apud aborigenes Alaskanos – decrevit praeses USA Barack Obama.
Sex tramina viatoria societatis Eurostar nequiverunt proxima nocte Fretum Gallicum superare propter turbam illegalium migrantium, qui hac via conati sunt Britanniam petere. - 02/09/2015 13h36
Vespere diei Iovis in Austria orientali inventum esse autoplaustrum Hungaricum, stans sine gubernatore in margine viae et portans cadavera 71 illegalium migrantium Syrorum. Mox post tres homines, qui in hac re machinari suspiciuntur, a biocolytis apprehensi sunt.
Eodem fere tempore duae naves cum migratoribus mersae sunt prope litora Lybica; saltem 200 homines vitam amiserunt. - 28/08/2015 17h13
Khaled Asaad, eximii archaelogi - qui vestigia urbis Palmyrae, a militibus Chalifatus Islamici (IS) occupatae, non sine vitae periculo servare conatus est - fanatici IS caput praeciderunt et mutilatum corpus columnae in via publica stanti adfixerunt. - 19/08/2015 14h42
VIDE ETIAM





Catherine Gauchon
Artiste peintre

 

Latine loqui disce!!


Subnotationes fient
ante finem Septembris.

==============

=============

AMICI EPHEMERIDIS: